Home I Blog I Geschiedenis I Baderie I Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning!

Groen dak

Hoes Installatie-Duurzaam informeert:

Waarom een groen dak?

Financieel voordelig
Je kunt wel tot 33% van de aanschafwaarde via subsidies terugkrijgen, terwijl je dakbedekking tot twee keer langer meegaat. Ook verhoogt sedum op je dak de waarde van je huis!

Energiebesparend
Sedumplantjes op je dak zorgen voor een betere isolatie van je dak. Hierdoor blijft je woning in de winter warmer en hoef je dus minder te stoken, terwijl je woning in de zomer koeler blijft – tot 75% besparing op je airco!

Meer wateropslag
De sedum kan veel water opslaan, waardoor het water langer vast wordt behouden. Zo heb je tot 70% minder wateroverlast. Afhankelijk van de soort plantjes kan een groendak tot 37 liter m² opslaan!

Zonnepanelen werken beter
De laag met sedumplantjes verlaagt de temperatuur van je dak. Hierdoor kunnen zonnepanelen tot wel 8% meer rendement opleveren!

Goed voor het milieu
De sedumplantjes halen koolstofdioxide en fijnstof uit de lucht en produceren zuurstof. Daarmee is een groendak goed voor het mileu en zorgt ook voor een grotere biodiversiteit.

Prachtige uitstraling
Eerlijk is eerlijk, je dak ziet er veel mooier uit! Of het nu de groene kleur is van de sedumplantjes, of de blije bijtjes: een groendak is een verrijking voor je de hele buurt!


Blog at WordPress.com.

%d