Home I Blog I Geschiedenis I Baderie I Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning!

Warmtepompen

Hoes Installatie – Duurzaam informeert:

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem (grondwater / aarde). Deze energie wordt door een warmtepomp met een hoog rendement omgezet in warmte voor een comfortabele temperatuur voor de verwarming van je woning, koeling, en/of voor het verwarmen van tapwater en eventueel ventilatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een soort omgekeerde koelkast. Een koelkast onttrekt warmte uit de binnenkant van het apparaat, waardoor de temperatuur daalt. Het apparaat geeft vervolgens warmte af aan de lucht buiten het apparaat. Een warmtepomp onttrekt juist energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem (grondwater / aarde) en zet dit met een hoog rendement om in bruikbare energie voor het verwarmen of koelen van je woning en/of voor het verwarmen van tapwater. Dit is mogelijk door in de warmtepomp een speciale vloeistof – koudemiddel genoemd – door een compressor, een condensor, een expansieventiel en een verdamper te laten circuleren.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Een warmtepomp is er in verschillende soorten. Wat ze stuk voor stuk met elkaar gemeen hebben, is dat ze op een duurzame manier je huis verwarmen en soms ook koelen. Bij Hoes installatie – duurzaam heb je de keuze uit een water/water warmtepomp, lucht/water warmtepomp, ventilatielucht/water warmtepomp of een hybride warmtepomp. Voor iedere woning is er een passende oplossing.

Wat koste een warmtepomp?

De prijs van een warmtepomp hangt onder meer af van het soort warmtepomp, het vermogen en rendement ervan. Ook de installatie van een warmtepomp brengt kosten met zich mee. Zo is er bij een water/water warmtepomp bijvoorbeeld ook een bron in de grond nodig. Het afgiftesysteem en de mate van isolatie van de woning is belangrijk voor het rendabel functioneren van de warmtepomp en soms zijn hier ook aanpassingen voor nodig. Meestal heb je recht op ISDE-subsidie, waardoor je investering weer lager wordt. Er is dus geen pasklaar antwoord op de vraag: “Wat kost een warmtepomp?”

Om de juiste keuze te bepalen bent u bij Hoes installatie – duurzaam op het juiste adres, onze vakkundige medewerkers kunnen u het juiste advies geven. Hierbij schatten wij direct in wat voor aanpassingen in de cv-installatie of aanvullende accessoires nodig zijn om hiermee een complete aanbieding van de juiste warmtepomp te kunnen maken, inclusief installatiekosten. Kijk bij het vergelijken daarvan niet alleen naar de prijs van de warmtepomp, maar ook naar de kwaliteit en het energielabel. Koop je een warmtepomp met energielabel A+++, dan verdien je een eventueel wat hogere prijs al snel terug door een hoger rendement!

Hieronder vind je een indicatie van de prijzen van diverse warmtepomp-uitvoeringen:

Water/water warmtepompen (tot en met 17 kW):
Vanaf € 12.500,- inclusief boring en subsidie, prijs exclusief installatie

Lucht/water warmtepompen (tot en met 20 kW):
Vanaf € 5.000,- inclusief subsidie, prijs exclusief installatie

All-Electric Ready (hybride warmtepompen):
Vanaf € 4.000,- inclusief subsidie, prijs exclusief installatie


Triple Solar warmtepomp
PVT paneel
Nibe warmtepomp

Hoes Installatie – Duurzaam werkt met:

Triple Solar

PVT-panelen wekken naast elektriciteit ook warmte op. De voorkant van het PVT-paneel bestaat uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit, ook wel zonnepanelen genoemd. De achterkant van het paneel is een thermische wisselaar (T) en onttrekt warmte uit de buitenlucht en het paneel. De PVT-panelen zijn de energiebron voor de PVT-warmtepomp.

De opgewekte warmte uit de PVT-warmtepomppanelen zet de PVT-warmtepomp om in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater. De Triple Solar warmtepomp is slim, compact en speciaal ontworpen voor het Triple Solar systeem. De warmtepomp maakt gebruik van de modernste technieken, waaronder het natuurlijke koudemiddel propaan en gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit.


Hoes Installatie – Duurzaam werkt met:

Nibe

Wist je dat de buitenlucht vol zit met energie? Een energiezuinige lucht/water warmtepomp van NIBE zet warmte uit de buitenlucht om in bruikbare energie voor het verwarmen en koelen van je woning en het bereiden van warmtapwater. Dat kan zelfs bij een zeer lage buitentemperatuur tot -20°C!

Een complete lucht/water warmtepompinstallatie van NIBE bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en/of een regelunit met een losse boiler. Met zo’n energiezuinig systeem verlaag je niet alleen je energiekosten op een milieuvriendelijke manier, maar ben je ook het hele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. Wil je een lucht/water warmtepomp kopen? Maak dan snel kennis met de verschillende soorten lucht/water warmtepompen van NIBE!


Blog at WordPress.com.

%d