Home I Blog I Geschiedenis I Baderie I Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning!

Zonneboiler

Hoes Installatie-Duurzaam informeert:

Wat bespaar je met een zonneboiler?

Met een zonneboiler bespaar je bijna 40 procent op je kosten voor warm water. Een huishouden van 3 personen bespaart jaarlijks gemiddeld zo’n 160 m3 gas, met 5 personen is dat zo’n 230 m3. De precieze besparing hangt af van jouw warmwatergebruik.

Wat kost een zonneboiler?

Voor 3 personen heb je een zonneboiler nodig met een collector van 2,5 vierkante meter (op je dak) en een voorraadvat van 120 liter (in huis). Zo’n zonneboiler kost ongeveer € 3.000 inclusief installeren. De subsidie is ongeveer € 1.200. Kleinere zonneboilers zijn goedkoper, grotere kosten meer. Een zonneboiler gaat gemiddeld 20 jaar mee.

De grootte van de collector en het voorraadvat is gebaseerd op een gemiddeld waterverbruik. Verbruikt jouw huishouden veel water, dan heb je een groter voorraadvat nodig.

Je hebt ook onderhoudskosten voor de zonneboiler. Informeer bij de installateur wat de onderhoudskosten zijn van de zonneboiler die je op het oog hebt. Bij zonneboilers met een zogeheten terugloopsysteem is eens in de 5 jaar onderhoud voldoende. Dat kost ongeveer € 50 per onderhoudsbeurt.
Zonneboilers met een zogeheten drukgevuld systeem hebben meer onderhoud nodig. Dit kun je combineren met het onderhoudscontract van de cv-ketel, dan kost het ongeveer € 30 per jaar.


Hoes Installatie-Duurzaam werkt met:

Collectoren

Een belangrijk aspect van een zonneboiler systemen is de efficiëntie waarmee de collectoren het zonlicht omzetten in energie. Hoes Installatie-Duurzaam maakt gebruik van vacuümbuiscollectoren die vooruitstrevend zijn in deze discipline. Dankzij jarenlang onderzoek en technologische ontwikkeling behalen de zonneboilers van Hoes Installatie-Duurzaam aanzienlijk hogere energieopbrengsten dan standaard zonnecollectoren. Bovendien zijn de zonnecollectoren voorzien van het Solergy energielabel, wat aangeeft dat ze tot de hoogste klasse behoren.


detail collector
detail collector

Hoes Installatie-Duurzaam werkt met:

Solarboiler

De Hoes Solarboiler is een hoogwaardige boiler van uitmuntende kwaliteit, vervaardigd in Duitsland!

De Hoes tapwaterboiler is ontworpen om te voorzien in de verwarming van sanitair warm water via verwarmingsketels en lage temperatuur verwarmingssystemen, in combinatie met Solarinstallaties. Deze boiler wordt veelal toegepast bij nieuwe installaties, maar wordt tevens vaak gebruikt ter vervanging van bestaande opslagvaten.

De binnenzijde van de boiler is vervaardigd met behulp van hoogwaardig emaille, wat zorgt voor een hygiënische verwarming en opslag van drinkwater. Het ruim bemeten warmtewisselaaroppervlak van de onderste buiswarmtewisselaar reikt tot aan de bodem van de boiler, wat resulteert in aanzienlijke energetische voordelen ten opzichte van vele andere producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De aanwezigheid van een revisieflens vergemakkelijkt het onderhoud en de reiniging van de boiler, waardoor deze taken moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

Blog at WordPress.com.

%d