Home I Blog I Geschiedenis I Baderie I Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning!

Geschiedenis

Het waren vooral de goede naam en de opkomst van de nieuwbouw in en om Lisse in de jaren zestig die ervoor zorgden dat de naam Hoes een begrip werd. Het loodgietersbedrijf op industrieterrein Meer en Duin is dan ook meer dan een eeuw oud: Op 10 september 1910 werd het opgericht door Cees Hoes.

Cees Hoes
Anton Hoes

Onder leiding van Anton en Gert-Jan, respectievelijk zoon en kleinzoon, heeft Hoes installatiebedrijven zich ontwikkeld tot een bloeiend bedrijf met een eigen showroom voor sanitair. In de beginjaren was hard werken de norm, waarbij al het materiaal zelfs per fiets of solex werd gehaald, zelfs helemaal uit Rotterdam. Het loodgiestersgezin wist tijdens de oorlogsjaren te overleven door aluminium pannen te vervaardigen en te ruilen voor tarwe en bonnen. Opmerkelijk is dat opa Cees de eerste katholieke loodgieter in Lisse was en een nauwe band had met de pastoor.

In de jaren twintig bestond het grootste deel van het werk uit het installeren van centrale verwarming in de bollenschuren, zodat de bollen in de zomer optimaal konden drogen. Destijds was centrale verwarming voor particulieren nog ongebruikelijk vanwege de hoge kosten. In de jaren zestig kwam het bedrijf in een stroomversnelling. Er werden meer medewerkers aangetrokken, auto’s werden aangeschaft en er werd een nieuwe werkplaats gebouwd aan de Grachtweg, destijds de locatie van het bedrijf. Het was een tijd van intense nieuwbouwactiviteiten, vooral in Meerzicht en de Poelpolder werden talloze woningen voorzien van installaties door Hoes Lisse.

Helaas is Gert-Jan veel te vroeg overleden. Momenteel is Ed Takken al bijna zeventien jaar de drijvende kracht achter Hoes Installatiebedrijven BV en Baderie Hoes Bollenstreek. We zijn ook trots op de moderne showroom van Baderie Hoes Bollenstreek, gelegen op Meer en Duin, met een oppervlakte van ruim 300 vierkante meter. Hier weten onze gepassioneerde medewerkers een heerlijke wellnessruimte te creëren, zowel voor particuliere klanten als voor ontwikkelaars van nieuwbouwprojecten.

In 2010 bestond Hoes Installatiebedrijven 100 jaar, samen met Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” hebben wij een oproep gedaan om zoveel mogelijk foto’s of herinneringen met ons te delen over de 100 jaar Hoes in Lisse (zie ook: https://oudlisse.nl/historie/honderd-jaar-hoes-installatiebedrijven/ ) en nog steeds zijn wij blij als mensen herinneringen met ons delen.

Daarnaast heeft Hoes Installatie-Duurzaam een zeer actieve rol op het gebied van het verduurzamen van woningen en bedrijven, variërend van duurzame zonneboilersystemen tot warmtepompen. Binnen ons bedrijf zijn diverse opstellingen aanwezig om de prestaties van duurzame installaties te testen en te verbeteren.

Team Hoes installatie, hier houden wij ons bezig met, aanleg riolering, aanleg water installaties, aanleg gas installaties, dakbedekking APP en EPDM, aanleg mechanische ventilatie en cv installaties voor zowel nieuwbouw als renovatie,

Team Baderie Hoes Bollenstreek, hier houden wij ons bezig met het realiseren van droombadkamers, van advies door onze deskundige showroom medewerkers en van slopen tot opleveren alles in eigen beheer en mensen zodat u van a tot z compleet wordt ontzorgt.

Team Hoes installatie-duurzaam, hier houden wij ons bezig met het aanleggen van warmtepomp systemen, zonneboiler systemen, energie besparende systemen, kortom alle energie besparende en duurzame installaties.

Bij Hoes installatiebedrijven staat het continu bijscholen van onze monteurs centraal, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Binnen de Hoes Academy wordt veel kennis en ervaring intern gedeeld en wordt er tijd vrijgemaakt voor interne training. Kortom, wanneer u in contact komt met een van onze enthousiaste medewerkers, kunt u erop vertrouwen dat zij beschikken over uitgebreide kennis en expertise.

Blog at WordPress.com.

%d