Home I Blog I Geschiedenis I Baderie I Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning!

Waterzijdig Inregelen

Hoes Installatie-Duurzaam informeert:

Besparen door waterzijdig inregelen

Het instellen van de radiatoren heet ‘waterzijdig inregelen’. Hierna stroomt door alle radiatoren precies de hoeveelheid warm water die nodig is om de ruimte goed te verwarmen.

Waterzijdig inregelen van de cv-ketel verhoogt het comfort in je huis. Het kan ook je energiegebruik met 5% tot soms wel 15% verlagen. Zet je nu de thermostaat in de woonkamer extra hoog om je werkkamer te verwarmen? Dan is de besparing met waterzijdig inregelen het grootst.

Betere warmteverdeling
Een betere doorstroming van het water in de radiatoren verbetert de warmteafgifte. Ook de warmteverdeling tussen de radiatoren wordt beter. Bij een slechte verdeling zijn bepaalde kamers te warm of te koud vergeleken met de rest van je huis.

Bij het grootste deel van de woningen is de cv-installatie niet goed ingesteld. Dit is onvoordelig voor het energieverbruik en comfort. Door alle slecht ingeregelde installaties wordt per jaar het energiegebruik van een stad als Den Haag weggegooid, volgens het normeninstituut NEN.

Voor waterzijdig inregelen is alleen nog landelijke subsidie binnen de SEEH-regeling voor een Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE moet dan ook minstens 2 isolatiemaatregelen aan het gebouw laten uitvoeren.

Nog meer uitleg en een super handige tabel met indicatieve kosten besparing is terug te vinden in onze blog.


Heimeier Eclipse
Honeywell TRV
Temperatuur meten

Hoes Installatie-Duurzaam werkt met:

Heimeier Eclipse

Hoe werkt een radiator knop?
Met een thermostaatknop kun je de gewenste temperatuur in de kamer regelen. In de knop zit een speciaal element dat gevoelig is voor de omgevingstemperatuur in de kamer. Als het koud is kan er warm CV-water naar de radiator stromen. Het thermostatisch element in de knop staat dan helemaal open.

Waarom heimeier Eclipse?
De Heimeier Eclipse garandeert het vereiste debiet. De afsluiter regelt het debiet onafhankelijk van het drukverschil. Hierdoor zijn ingewikkelde berekeningen om de instellingen te bepalen niet nodig. Het drukverlies in de leidingen in oude systemen hoeft niet bepaald te worden in renovatieprojecten.


Hoes Installatie-Duurzaam werkt met:

Honeywell (Resideo)

Net als de Heimeier Eclipse is de Honeywell TRV een gecombineerde thermostatische radiatorafsluiter en drukverschilregelaar. Zo wordt een optimale temperatuurregeling als eenvoudig automatische dynamische balancering in tweepijpsverwarmingsystemen bereikt.

Nadat de TRV op alle radiatoren zijn geïnstalleerd en op de juiste wijze zijn ingesteld, is de volumestroom van het systeem beperkt tot een maximumniveau, Daardoor is het verwarmingssysteem permanent gebalanceerd en werkt het efficiënt. Het voordeel t.o.v. de Heimeier Eclipse is de doorlaat van de TRV die groter is, waardoor de kans op ophoping van vuil minder groot is.


Blog at WordPress.com.

%d