Home I Blog I Geschiedenis I Baderie I Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning!

Ontdek de magie van zacht water

waterontharder

De volledige gids over waterontharders van Hoes Installatie-Duurzaam

waterontharder

Introductie

Water is essentieel in ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, om mee te koken, voor onze persoonlijke hygiëne, en om onze huizen en kleding schoon te maken. Maar wist je dat het soort water dat we gebruiken invloed kan hebben op onze gezondheid, onze apparaten en onze portemonnee? In deze blogpost gaan we het hebben over waterontharders, specifiek die van Hoes Installatie-Duurzaam, en hoe ze ons leven kunnen verbeteren. Maar voordat we daarover praten, laten we eerst eens kijken naar wat hard water is en waarom het een probleem kan zijn.

Wat is hard water?

Hard water is water met een hoog gehalte aan mineralen, voornamelijk calcium en magnesium. Hoewel deze mineralen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, kunnen ze problemen veroorzaken in ons dagelijks leven. Ze kunnen een kalkaanslag vormen op onze waterkokers, douchekoppen en andere apparaten, waardoor hun efficiëntie afneemt en hun levensduur wordt verkort. Bovendien kan hard water het moeilijk maken om zeep en shampoo volledig af te spoelen, wat kan leiden tot huidirritatie en dof haar.

Wat is een waterontharder en waarom heb ik er een nodig?

Een waterontharder is een apparaat dat deze mineralen uit het water haalt. Maar waarom zou je erin willen investeren? Naast het beschermen van je apparaten en het verbeteren van je huid- en haarconditie, kan een waterontharder je helpen geld te besparen op lange termijn. Minder kalkaanslag betekent dat je apparaten efficiënter werken en minder energie verbruiken. Bovendien heb je minder zeep en shampoo nodig om schuim te vormen, waardoor je ook op deze producten kunt besparen.

De werking van de waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam

Nu we weten wat een waterontharder is en waarom we er een nodig hebben, laten we eens kijken hoe de waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam werkt.

De waterontharder wordt geïnstalleerd op je waterleiding door een van onze ervaren monteurs. Eenmaal geïnstalleerd, voorziet hij alle kranen in je huis van ontkalkt water. Maar hoe doet hij dat?

Het hart van onze waterontharder is een reservoir gevuld met kleine plastic korrels, bekend als kunsthars. Wanneer het harde water door dit reservoir stroomt, binden de calcium- en magnesiumdeeltjes zich aan de hars, waardoor het water ontkalkt wordt.

Maar na verloop van tijd raken deze korrels verzadigd met mineralen en moeten ze worden gereinigd of “geregenereerd”. Dit is waar de tweede hoofdcomponent van onze waterontharder, de regeneratie-eenheid, in het spel komt. Deze eenheid maakt een zoutoplossing die door het harsreservoir stroomt, waardoor de mineralen van de harskorrels worden gestript en naar de afvoer worden gespoeld.

Het hele proces wordt aangestuurd door een computer, die het waterverbruik meet en de regeneratie start wanneer dat nodig is. Deze computer is een essentieel onderdeel van onze waterontharder, omdat hij ervoor zorgt dat het water niet te lang stil blijft staan, wat bacteriegroei kan veroorzaken. Bovendien optimaliseert de computer het regeneratieproces, zodat je zout bespaart en je waterontharder altijd op piekprestaties werkt.

De voordelen van het gebruik van een waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam

Het gebruik van een waterontharder heeft vele voordelen. Ten eerste zal je merken dat het water beter smaakt, en je huid en haar zullen na het douchen zachter aanvoelen. Je apparaten zullen efficiënter werken en langer meegaan, en je zal minder zeep en wasmiddel nodig hebben, wat niet alleen geld bespaart, maar ook beter is voor het milieu.

Maar de voordelen stoppen niet bij het water. Onze waterontharder is ook ontworpen om je leven gemakkelijker te maken. Hij heeft geen onderhoud nodig, want de ingebouwde computer regelt het hele proces van reiniging en regeneratie automatisch. Bovendien geven we je 15 jaar garantie op het apparaat. Als er iets stuk gaat, komen we langs om het gratis te repareren, zonder extra kosten.

Conclusie

Een waterontharder is een slimme investering die je leven kan verbeteren op vele manieren. Het beschermt je apparaten, bespaart geld, is goed voor je huid en haar, en zorgt voor lekkerder drinkwater. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, onderhoudsvrije waterontharder, overweeg dan de waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam.

Wilt je weten wat een waterontharder kost? Vul dan ons offerteformulier in. We sturen je een offerte op maat met de prijs van de waterontharder en de kosten voor installatie en onderhoud. Ontdek vandaag nog de voordelen van zacht water!

Kijk ook eens op de site van Omega waterontharders


Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d