Home I Blog I Geschiedenis I Baderie I Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning!

Waterontharder

Hoes Installatie-Duurzaam informeert:

Wat doet een waterontharder precies en hoe helpt dit voor zacht water? Alles wat je moet weten. (lees ook onze blog)

Een waterontharder dient om de mineralen calcium en magnesium uit het water te verwijderen. Daarom wordt de waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam op je waterleiding aangesloten door een ervaren monteur. Van daaruit levert het aan alle kranen in je woning – van de keukenkraan tot de douchekraan – ontkalkt water.

Hier zijn de voordelen van een waterontharder:

Genieten van zacht water uit elke kraan
Langere levensduur van je witgoed
Aanzienlijk minder wasmiddel nodig
De waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam maakt gebruik van hoogwaardige harskorrels om alle kalkdeeltjes uit het water te filteren.
Laten we stapsgewijs uitleggen hoe dit werkt.

De essentiële onderdelen van de waterontharder

Er zijn drie cruciale onderdelen nodig om van hard water naar 100% kalkvrij water te gaan.

Kunststofhars: voor het opvangen van kalk in de waterontharder
Een zoutoplossing: voor het reinigen van de waterontharder
De computer: voor het reguleren van het proces, zodat je er geen omkijken naar hebt
Deze drie onderdelen vormen samen een perfect functionerend systeem.

Stap 1: De krachtige functie van kunsthars

Water stroomt vanuit de waterleiding naar de waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam. Binnenin de waterontharder bevindt zich een kolom met kleine harsbolletjes. Deze harsbolletjes vangen de kalkdeeltjes op, waardoor zacht water overblijft dat naar de rest van je huis stroomt. Alle kalk wordt verwijderd!

Stap 2: Regelmatig spoelen met water en zout

Tijdens het zuiveren van het water hopen kalkdeeltjes zich op in de waterontharder. Na verloop van tijd kunnen de harsbolletjes vol raken en hun werk niet meer doen. Daarom spoelt de slimme software van Hoes Installatie-Duurzaam, afhankelijk van je waterverbruik, de hars schoon. Bovendien zorgt het systeem ervoor dat de ontharder minimaal één keer per week wordt gespoeld, zelfs als je op vakantie bent, om bacteriegroei te voorkomen.

De regeneratie gebeurt met een mix van zacht leidingwater en hoogwaardig zout. Het kwaliteitszout lost op en splitst zich in natrium en chloride. Het natrium hecht zich aan het kunsthars, waardoor de kalkdeeltjes loslaten en (samen met het chloride) wegspoelen naar het riool.

Stap 3: Slim herhalen van stappen dankzij de ingebouwde computer

Het geheim van de efficiëntie van Hoes Installatie-Duurzaam ligt in de slimme computer die de waterontharder aanstuurt. Deze computer houdt je waterverbruik bij en bepaalt het optimale moment om de waterontharder te spoelen. We noemen dit volumegestuurd regenereren.

De voordelen van deze slimme computer zijn onder meer:

De waterontharder reinigt wanneer dat nodig is (en niet eerder), waardoor je zout bespaart.
De computer zorgt ervoor dat het water niet te lang stilstaat in de hars tank om bacteriegroei te voorkomen.
De slimme computer van Hoes Installatie-Duurzaam zorgt voor veilig drinkwater en een efficiënte werking van de waterontharder.
Geen onderhoud, geen extra kosten

Bijna elk apparaat in je huis vraagt om regelmatig onderhoud. Maar niet de waterontharder van Hoes Installatie-Duurzaam! Dankzij de slimme computersturing is de waterontharder volledig onderhoudsvrij omdat het hele reinigingsproces automatisch verloopt.

We hebben vertrouwen in de duurzaamheid van ons product en durven je dat ook te beloven. Daarom geven we 15 jaar volledige garantie, niet alleen op fabricagefouten, maar ook op normale slijtage door dagelijks gebruik. Mocht er ooit iets stuk gaan, dan komen we bij je langs voor een gratis reparatie. Geen voorrijkosten, geen uurloon, geen gedoe.

Wat kost het?

Een waterontharder zorgt voor zachter water, wat geweldig nieuws is voor mens en milieu. Maar wat kost het? Bij Hoes Installatie-Duurzaam bieden we maatwerk. Daarom vind je bij ons geen prijslijsten, maar sturen we je een offerte op maat, inclusief de prijs voor de installatie en het onderhoud van de waterontharder. Ontdek je voordeel en vraag vandaag nog een offerte bij ons aan. We staan voor je klaar! bel: 0252-413579 of mail: info@hoesinstallatie-duurzaam.com

Bezoek ook eens de website van onze leverancier Omega waterontharders!

Blog at WordPress.com.

%d